Noticias (63)

El passat dissabte, dia 15 d'abril de 2023, una representació de la nostra associació va visitar els hangars que la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya té a les instal·lacions de l'Aeroport de Sabadell.

Allà vam poder gaudir i fotografiar el Boeing PT-13 B Stearman, l'Antonov An-2 R, el Brügger Colibri, l'Hispano Aviación HA-220 Super Saeta, el McDonnell Douglas F-4C Phantom II i el Polikarpov I-153 Chaica, entre d'altres.

Va ser una jornada molt interessant. En la sessió fotogràfica també vam gaudir de la presència de dues models, la Júlia i la Maria, que ens van poder traslladar a èpoques on es podien veure volar molts dels avions allà exposats.

Va ser un matí de germanor i retrobament de socis i sòcies que, amb entusiasme i alegria, vam fer treballar les notres màquines de fotografiar, per a aconseguir les millors instantànies d'una gran exposició d'aeronaus.

Des de l'Associació Spotters Barcelona-El Prat volem felicitar a la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya pel gran treball de museització i manteniment que fa d'avions que han fet història.

Miércoles, 15 Marzo 2023 17:54

Adolf Malet Oliete (1937 - 2023)

Escrito por
Adolf Malet Oliete

Avui els de l’associació estem tristos: ens hem llevat amb la terrible notícia que l’Adolf Malet Oliete (en Malet, com el coneixíem) ens ha deixat a l’edat de 86 anys.

Soci fundador de l’associació ara fa 12 anys, sempre ha estat al costat de la nostra entitat. Gran persona, gran amic i sobretot gran spotter. Sempre ha gaudit fotografiant els avions que ens visitaven; només cal entrar al seu Facebook i observar les grans fotografies que feia.

La vida té moments mot injustos i ara n'estem vivint un. Ahir celebràvem el teu aniversari, avui plorem la teva mort. Al cel estem segurs que et retrobaràs amb l’Artur Vidal, en Ramon Minguet i en Pere Ignasi; i junts podreu observar de molt més a prop aquells avions que tant gaudíeu fotografiant-los des de terra.

Malet, et trobarem molt a faltar.

Domingo, 30 Octubre 2022 10:58

Concurs Calendari 2023

Escrito por

Un any més, i com ve sent habitual últimament, s'està duent a terme la presentació i votació de les fotografies que configuraran el calendari del 2023, dissenyat per la nostra associació. Les fotografies proposades són treballs realitzats pels nostres socis i sòcies. Les 12 fotografies que apareixeran al calendari seran les més votades, mitjançant votació interna. A continuació podeu veure les 30 propostes presentades:


Un año más, y como viene siendo habitual últimamente, se está llevando a cabo la presentación y votación de las fotografías que configuraran el calendario del 2023, diseñado por nuestra asociación. Las fotografías que se han propuesto son trabajos realizados por nuestros socios/as. Las 12 fotografías que aparecerán en el calendario serán las más votadas, mediante votación interna. Aquí podéis ver las 30 propuestas presentadas:

Jueves, 27 Octubre 2022 17:03

Crònica Barcelona Open Day 2022

Escrito por
openday2022

El passat 20 d'octubre del 2022, l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, AENA i l'Associació Spotters Barcelona-El Prat van organitzar l'Open Day Barcelona 2022.

Després d'uns anys d'aturada, per culpa de la pandèmia que va provocar el COVID, el món de l'spotting va tornar a sentir aquelles sensacions inexplicables que provoca poder estar a peu de pista, fotografiant els avions i saludant a les tripulacions de les aeronaus. Salutacions recíproques que demostren que, uns professionalment i altres per hobby, a tots ens encanta i fascina tot allò relacionat amb l'aviació i la fotografia.

Va ser un Open esperat i desitjat. Com a mostra la gran participació que va tenir. Des del primer dia que es va publicar l'esdeveniment es va produir una gran expectació. Prova d'això és que totes les places van quedar copades als primers minuts després d'obrir el termini d'inscripció.

Van participar a l'esdeveniment socis/es de l'associació i spotters no socis, ja que hi havia més d'un 15% de places obertes a participants no associats.

Va ser una gran festa de l'spotting. Gosem dir, la millor festa de l'spotting que es pot celebrar a Barcelona.

El 24 de marzo, las pistas paralelas del aeropuerto de Barcelona cambiaran su denominación debido al desplazamiento del polo norte magnético. Los cambios seran los siguientes:

  • La pista 07L cambiará a 06L
  • La pista 07R cambiará a 06R
  • La pista 25L cambiará a 24L
  • La pista 25R cambiará a 24R

mapa0624.jpg

La denominación 07-25 se usaba desde que la actual pista 07L-25R fue construida en 1948, por lo que se trata del primer cambio que esta sufre tras 74 años de servicio. Por otro lado, la pista transveral 02-20 mantendrá la denominación actual.

Domingo, 08 Marzo 2020 20:11

Barcelona Open Day: 22 de Abril de 2020

Escrito por

Barcelona Open Day 2020 - 22 de AbrilNos complace anunciar que el miércoles 22 de Abril se celebrará en el aeropuerto de Josep Tarradellas - Barcelona - El Prat una nueva edición del Open Day. Este año la organización será a cargo de la Associació de Spotters Barcelona - El Prat, con la colaboración de AENA y todos los spotters mayores de edad que lo deseen podrán solicitar asistir.

El período de preinscripción será en las siguientes fechas:

  • Socios: desde las 10:00h del 9 de Marzo al 18 de Marzo a medianoche, ambos incluídos.
  • No socios: desde las 10:00h del 19 de Marzo al 22 de Marzo a medianoche, ambos incluídos.

Para todos los que deseen participar, deberán de enviar un correo electrónico a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. indicando en el asunto "open day" y faclitando los datos de contacto necesarios para poder realizar las gestiones oportunas: nombre y apellidos, teléfono de contacto, e-mail. En caso de resultar seleccionado, la organización te pedirá información adicional como fotocopia del DNI / NIE / Pasaporte, acreditar que se es mayor edad, etc.

Las plazas seran asignadas por estricto orden de preinscripción y en caso de que el número de solicitudes supere el número de plazas disponibles, las preinscripciones sobrantes quedaran en lista de espera. En todos los casos se informará por correo electrónico del estado de la solicitud.

El horario del Open Day será de 9:00 a 16:00 y la entrada será gratuita para todos los participantes.

Lunes, 24 Junio 2019 00:00

Nueva ruta de Aeromexico a Barcelona

Escrito por

Nueva ruta de Aeromexico a Barcelona

 

El pasado 19 de junio de 2019, la Associació de Spotters Barcelona - El Prat  asistió, invitada por Air comment, a la inauguración de la nueva ruta de Aeromexico, En ésta inauguración el aeropuerto de Barcelona recibió al Boeing 787-900 Dreamliner (Quetzalcoatl livery).

 

Taller gratuito de creación de fotografías esféricas

Porque no sólo de aviones vive el Spotter,  el próximo Sábado 3 de Noviembre, de 10.30 a 13.30h, realizaremos  en el Centre Cívic Jardins de la Pau organizará un "Taller/Sesión de edición mediante capas en Photoshop".

Estimados amigos spotters;

Como sabéis, el equipo Pro Imaging de Canon España, pretende estar cerca de vosotros, para ayudaros en lo posible y ser vuestro socio en el desarrollo de nuestra pasión por la fotografía aeronáutica. Por eso, de nuevo estaremos con vosotros en el mayor evento del norte del país como es el Festival Aéreo de Gijón. Allí podréis probar los mejores y últimos modelos tanto de cámaras como de lentes y solventar vuestras dudas contaremos con Jaime de Diego (www.jaimedediego.com) , Ambassador de Canon, especialista en fotografía de Acción. Estaremos situados en el cerro de Santa Catalina, el sábado durante los entrenamientos y el Domingo en el festival.

Taller gratuito de creación de fotografías esféricas

Hoy se lleva a cabo un simulacro de accidente aéreo en el Aeropuerto de Barcelona - El Prat. El simulacro se realizará en las inmediaciones del Centro Municipal de Vela, según ha informado el ayuntamiento del Prat. El simulacro tiene una duración prevista de unas seis horas comprendidas entre las 9h y las 15h. En la realización del simulacro, tomarán parte efectivos de Protección Civil de la Generalitat de Catalunya, AENA ( aeropuerto del Prat ), Bomberos, Cuerpos y Fuerzas de Seguridad del Ayuntamiento del Prat, entre otros. 

Página 1 de 5